2019 májusában megnyitja kapuit egy országosan is egyedülálló bányászattörténeti látogatóközpont Dorogon. A Reimann Bányászattörténeti Miniverzum TOP-1.2.1-15-KO1-2016-00004 támogatási szerzõdésének megkötését követõen a projektmenedzsment megkezdte mûködését. A kötelezõen ellátandó tájékoztatás és nyilvánosság biztosítására, a könyvvizsgálói feladatok ellátására, a marketingstratégia megalkotására, az engedélyezési és kiviteli tervek elkészítésére vonatkozó ajánlatok birtokában, a legkedvezõbb ajánlattevõkkel megkötésre kerültek a szerzõdések.
A projekt indításáról sajtóközlemény készült, az építési munkálatok helyszínén pedig B típusú tájékoztató tábla került kihelyezésre.
Az októberben elkészült marketing stratégia iránymutatásait figyelembe véve a projektmenedzsment elõkészítette a látogatóközpont berendezéséhez, a kiállítás összeállításához szükséges attrakció-menedzsment terv alapjait, amely 2018 januárjában készül el.
A tervezõ a miniverzum engedélyezési és kiviteli terveit elkészítette. Az ehhez szükséges közbeszerzési eljárás elõkészítése megkezdõdött.